Απάντηση του Συλλόγου μας στην κ. Κομψοπούλου

Ούτε τώρα κυρία Κομψοπούλου απαντήσατε με το κείμενο σας. Θα μας αποκαλύψετε τελικά με ποια ιδιότητα ήσασταν στην επιτροπή του κ. Παντή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για τον οργανισμό; Ως Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Μακεδονίας-Θράκης ή ως υπάλληλος με μεγάλη επιρροή; Βλέπετε στη γενική μας συνέλευση ο κ. Παντής αν και ρωτήθηκε ξανά και ξανά για αυτό δεν απάντησε. Ποιο είναι το κίνητρό του να κρατήσει το ρόλο σας μυστικό; Θα απαντηθεί λίγο παρακάτω.

Κυρία Κομψοπούλου, με ποια ιδιότητα και ποια εντολή επιτίθεστε εναντίον του συνόλου των συναδέλφων μας στην Κ.Υ; Δεν σας έφτανε απλά να επιτεθείτε στο Δ.Σ. του συλλόγου μας αλλά θέλατε να δείξετε ότι η οργή σας αφορά κάθε υπάλληλο που έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας; Έχετε λάβει μάλλον ειδική εξουσιοδότηση.

 

Πάντοτε, με εντιμότητα, υποστηρίζαμε να αποκτήσουν οι περιφερειακές υπηρεσίες έναν ολοκληρωμένο οργανισμό. Ποτέ κανείς στην Κ.Υ. δεν αρνήθηκε να αποκτήσετε σύγχρονο και ολοκληρωμένο οργανισμό. Πάντα λέγαμε και γράφαμε υπέρ ενός νέου οργανισμού για τις περιφερειακές υπηρεσίες. Όμως ήταν πολύ περίεργο το γεγονός ότι ποτέ δεν απαιτήσατε εσείς η ίδια να βγει προκήρυξη και να έλθουν στις υπηρεσίες σας διοικητικοί υπάλληλοι από άλλους φορείς του δημόσιου, όπως έγινε στην Κ.Υ. Επειδή γνωρίζουμε τα σχετικά, το μόνο που ζητάγατε και ζητάτε είναι να βολέψετε με μετατάξεις τους προσκείμενους σε εσάς στις υπηρεσίες σας. Και ποτέ δεν παλέψατε για την άμεση τοποθέτηση διοικητικών στις περιφερειακές διοικητικές δομές.

Σε όλους έκανε εντύπωση ότι ο κ. Παντής πίνει νερό στο όνομά σας. Στη δική μας κοπή βασιλόπιτας ο κ. Παντής εξυμνούσε, συνεπαρμένος, εσάς. Μάγια του έχετε κάνει ή μήπως του έχετε τάξει ότι θα τον βγάλετε βουλευτή Θεσσαλονίκης όποτε στηθούν κάλπες;

Το ότι έχετε βάλει στο μάτι τις θέσεις φάνηκε από την αναλυτική απαρίθμηση των θέσεων ευθύνης στην Κ.Υ. Μία μία τις έχετε μετρήσει κυρία Κομψοπούλου, μη και σας ξεφύγει καμία.

Όπως και να έχει, ήσασταν σε αυτή την επιτροπή κυρία Κομψοπούλου και η προγραμματική συμφωνία με το ΕΚΔΔΑ τελείωσε. Το πόρισμα παραδόθηκε. Ή μήπως έχετε συμφωνήσει να γράψετε με τα χεράκια τα δικά σας και μερικών φίλων σας τον οργανισμό και να τον παραδώσετε έτοιμο και λαχταριστό, ικανοποιώντας τις ορέξεις των κολλητών σας; Εξάλλου η επιστημονική σας κατάρτιση είναι γνωστή. Η χρηστή διοίκηση επιβάλλει την διάκριση στο σχεδιασμό και στην άσκηση της διοίκησης. Εκτός αν προσωπικό όραμά σας είναι ο Υπουργός, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς να απαξιωθούν και να είναι σε ετήσια τουρνέ και κάθε βδομάδα να ασκούν τα καθήκοντά τους σε μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανά τη χώρα.

 

Χαιρόμαστε που έχετε διαβάσει την Φάρμα των Ζώων του Όργουελ αλλά αμφιβάλουμε εάν έχετε καταλάβει έστω και μια σελίδα. Αναφέρετε ένα λογοτεχνικό αριστούργημα για να επιδείξετε αυταρχική αντίληψη. Έτσι εξηγείται και η φασιστική σας αντίληψη να βρίζετε συνολικά με τόσα «κοσμητικά» επίθετα όλους τους υπαλλήλους στην Κ.Υ. Η αμετροέπεια, η αναίδεια και το θράσος κυρία Κομψοπούλου είναι δικά σας χαρακτηριστικά που νομίζετε ότι θα σας φοβηθούμε. Έχετε το θράσος να μας κατηγορείτε για ψώνια που νομίζουμε ότι ανήκουμε στην ελίτ του ελληνικού δημοσίου. Ποιοι, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που διαχρονικά είχαμε τους χειρότερους μισθούς και μηδενικά επιδόματα όταν στα υπόλοιπα υπουργεία οι συνάδελφοι μας αμοίβονταν για την ίδια δουλειά με πολύ περισσότερα χρήματα;

Εμείς δεν θεωρούμε υπεύθυνους τους συνάδελφους που σας εξέλεξαν για αυτά που λέτε. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τους άλλους όπως αντιμετωπίζετε εσείς εμάς.

Κυρία Κομψοπούλου μην εκτίθεστε με το να μας κάνετε μάθημα αγωνιστικότητας και κινητοποιήσεων. Να κοιτάξετε καλύτερα στις δικές σας υπηρεσίες τα ποσοστά συμμετοχής σε απεργίες τα τελευταία χρόνια. Πότε κάνατε απεργία και κινητοποιήσεις για το ότι στις δικές σας υπηρεσίες οι πολιτικές ηγεσίες δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και ούτε για Διευθυντές σε ΙΕΚ δεν σας αφήνουν να πάτε;

 

Στους αγώνες μας το 2012-2013 που ήσασταν εσείς κυρία Κομψοπούλου;

Κυρία Κομψοπούλου τα φτηνά σας παιχνίδια με το «θέμα των Πανελλαδικών» δεν μας αγγίζουν. Δεκάρα δεν δίνετε για την αγωνία μαθητών και των γονιών τους. Να πείτε στους ωτακούστες σας να σας μεταφέρουν καλύτερα τα όσα λέγονται στις γενικές μας συνελεύσεις ή να δείτε το σχετικό βίντεο.

Γράφετε ότι οι υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών αξιώνουν να αποτελούν ένα «κανονικό» κομμάτι του ελληνικού δημοσίου και όχι μία συνεχή παρέκκλιση και ότι διεκδικείτε σύγχρονες, λειτουργικές υπηρεσίες, φιλικές προς τους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, δομημένες με βάση τις αρχές της διοικητικής επιστήμης και της οργανωσιακής θεωρίας, επιδιώκοντας την απρόσκοπτη υπηρεσιακή εξέλιξή σας και την αναγνώριση της ύπαρξης και του ρόλου τους στις υπηρεσίες.

Από τη συμπεριφορά σας εδώ και καιρό, είναι φανερό ότι δεν νοιάζεστε πραγματικά για τα προβλήματα των συναδέλφων στις περιφερειακές υπηρεσίες. Αλλιώς πως δικαιολογείται η αντίφαση στα ίδια σας τα λόγια ότι θέλετε οργανισμό με βάση την διοικητική επιστήμη και την οργανωσιακή θεωρία, όταν επιδιώκετε οργανισμό τέρας, δίχως αρχή, μέση και τέλος με ένα πανελλαδικό υπηρεσιακό συμβούλιο που θα συνεδριάζει μέρα παρά μέρα για όλη την Ελλάδα; ή μήπως θέλετε ενιαίο οργανισμό αλλά κατά τόπους υπηρεσιακά για ευνόητους λόγους;

 

Κάνετε αναφορά σε έναν αριθμό: «2.150 υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών»  σαν ένας φιλόδοξος κομματάρχης που προετοιμάζει την κάθοδο στην πολιτική αρένα ενός φέρελπι πανεπιστημιακού. Πρόκειται δηλαδή για 2.150 ψηφοφόρους; Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Στα χρόνια των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων κυρία Κομψοπούλου η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η θωράκιση απέναντι σε αυθαίρετες μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης δεν εξασφαλίζεται με πολιτικάντικα παιχνίδια στα οποία ειδικεύεστε. Οι πράξεις σας ρίχνουν νερό στο μύλο της προπαγάνδας πολιτικών και ΜΜΕ που δυσφημούν και διασύρουν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σταματήστε να ασχολείστε με τις προσωπικές σας επιδιώξεις ως κομματάρχης και υπηρετείστε πραγματικά όσους εκπροσωπείτε. Μην τους πουλάτε πακέτο ως ψηφαλάκια για να εκλέξετε βουλευτή Θεσσαλονίκης τον προσωπικό σας φίλο.

 

Για να κατεβάσετε την απάντηση πατήστε εδώ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη