Ανακοίνωση για το Νέο Οργανισμό

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ο εμπαιγμός του κυρίου Παντή δεν έχει όρια.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι δήθεν μας «παρέδωσε το Οργανόγραμμα», ενώ στην πραγματικότητα μας παρουσίασε ένα αόριστο Οργανογράφημα με «επί χάρτου» τίτλους οργανικών μονάδων, δίχως να απαντά σε κανένα από τα καίρια ερωτήματα που έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει γραπτά και προφορικά προς τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα από τον Ιανουάριο, όταν τέθηκε επί τάπητος το θέμα του Οργανισμού:

Πόσους υπαλλήλους και με ποιες αρμοδιότητες θα περιλαμβάνει η κάθε Γενική Διεύθυνση, η κάθε Διεύθυνση και το κάθε Τμήμα;

Εξασφαλίζονται οι οργανικές θέσεις των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων;

 Αντί ξεκάθαρων απαντήσεων στα κρίσιμα για τις ζωές μας αυτά ζητήματα, ο κ. Παντής κωλυσιεργώντας συστηματικά (μέχρι να έρθουν οι αργίες της Μ. Εβδομάδας;) μας παρουσιάζει δήθεν «για διαβούλευση» - και μάλιστα με απαίτηση να συνεδριάσει μετά από ένα χρόνο η επιτροπή και να δώσει παρατηρήσεις εντός 24 ωρών (!)-  ένα νομοτεχνικά αδύναμο και αδιανόητης προχειρότητας και σοβαρών οργανωτικών λαθών σχέδιο, που καταδεικνύει την παντελή έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων γύρω από το έργο της Κ.Υ. Καίριες διοικητικές μονάδες της Κ.Υ. απαλείφονται, ενώ δεν έχουμε ακόμη δει το οργανόγραμμα των περιφερειακών υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, υποβαθμίζεται η Διεύθυνση Προμηθειών σε Τμήμα, ολόκληρη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών δεν θεωρείται αρκετή και δημιουργείται Τμήμα Οικονομικού στη νέα Γενική Διεύθυνση Περιφερειακών Υπηρεσιών, ενώ στη ΓΔΟΥ εντάσσεται η Δ/νση Κτηριακών Υποδομών! Στη Διεύθυνση Σπουδών εντάσσεται η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπ/σης, η  Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών σχέσεων και η ΔΙΠΟΔΕ! Η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Αρχείων καταργείται. Ο Εσωτερικός Έλεγχος προβιβάζεται σε αυτοτελή Διεύθυνση παρά τω υπουργώ (γιατί άραγε;). Η διαγραμματική απεικόνιση που επιχειρήθηκε στερείται τόσο πολύ τεχνογνωσίας και διοικητικής γνώσης, που θεωρούν ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους ανήκουν στον Υπουργό, όπως το γραφείο δημοσίων σχέσεών του!

Η κατάφωρη όμως υποτίμησή μας, που απειλεί την εργασιακή μας  υπόσταση, γίνεται φανερή στη συνέχεια:

Στο αγωνιώδες ερώτημά μας πώς είναι δυνατόν μία διάταξη νόμου, όπως αυτή που ετοιμάζεται, -η οποία θεσπίστηκε για οριακές καταστάσεις- είναι δυνατόν να καταργεί τον Υπαλληλικό Κώδικα (που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων), ο κ. Παντής μας δίνει την «υπόσχεση» (!)  ότι η διάταξη για το αμετάθετο θα σταλεί ως σχεδιάγραμμα στο ΣτΕ  με εισηγητική «προτεινόμενη νομική τεκμηρίωση για το αμετάθετο των υπαλλήλων του ΥΠΠΕΘ», την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το ΣτΕ δεν γνωμοδοτεί επί αποσπασματικών σχεδίων και εν γενέσει Π.Δ.!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν πρέπει να ανεχτούμε την τακτική παραπλάνησης και αντιπερισπασμού, τον μεθοδευμένο αποπροσανατολισμό και την απροκάλυπτη και άτεχνη παραπληροφόρησή μας για επίτευξη απροσδιόριστων μικροκομματικών επιδιώξεων  με τη «φωτογραφική» δημιουργία θέσεων –κλειδιών και αξιωμάτων, εις βάρος της λειτουργικότητας της Κ.Υ. και εις βάρος  των υπαλλήλων της!

Οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα του Οργανισμού και η σπουδή ολοκλήρωσής του υπό καθεστώς χρονικής πίεσης και με την επίφαση της δήθεν διαβούλευσης μαζί μας μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα μαρτυρούν τα κίνητρα των ενεργειών τους!

Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι μια γροθιά να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια διάλυσης του Υπουργείου.

Συνάδελφοι, επαγρυπνείτε.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11.00,

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.