Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον διωκόμενο Παντελή Βαϊνα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου (που πριν λίγες μέρες γύρισε στο γραφείο του με νέα σύμβαση – μετά από ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης) για την κινητοποίηση στο κτήριο του σέρβερ του πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παντελή Βαϊνά μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/4 ο Βαϊνάς έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12/4 και να απολογηθεί.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο και γεννά ερωτήματα ότι η κλήση υπόπτου ήρθε έναν μήνα απ' τη μήνυση όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση.

Η μήνυση έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Βαϊνά σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου έκανε λόγο για πλήρη γνώση και συναίνεση της διοίκησης του ΕΚΠΑ και του αντιπρύτανη για συμβολική πτώση  του σέρβερ ως έκφραση αντίθεσης του σωματείου στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που θεωρούσε με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

Οι δηλώσεις του Βαϊνά είναι η μόνη αλήθεια και καταρρίπτουν το επιχείρημα για σαμποτάζ. Άλλωστε, η επιστροφή του Δημήτρη Αντωνίου στη θέση του, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι δηλώσεις του Βαϊνά ήταν αληθείς.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η μήνυση και να σταματήσουν οι περίεργες μεθοδεύσεις.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Βαϊνά, αλλά και σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΗΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΖΟΥΡΤΖΟΥ