Υλοποίηση αποφάσεων έκτακτης ΓΣ Συλλόγου στις 11 Μαΐου 2016

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, 11 Μαΐου 2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Επειδή τις τελευταίες ημέρες ασκείται πίεση από συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου σχετικά με την εφαρμογή των εν θέματι αποφάσεων, αυτές, εν προκειμένω, αφενός, υπενθυμίζονται, αφετέρου, σχολιάζονται, προκειμένου να παρασχεθεί ολοκληρωμένη πληροφόρηση περί των ενεργειών του ΔΣ σε κάθε ενδιαφερόμενο-μέλος του Συλλόγου:

ΑΠΟΦΑΣΗ α): αποκλεισμός του Υπουργείου, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα συμπληρωματικά δημοσιονομικά-μνημονιακά μέτρα όσων ψηφίστηκαν την Κυριακή 08/5/2016, και  η ΑΔΕΔΥ θα έχει κηρύξει 24ωρη Απεργία

ΣΧΟΛΙΟ: Με χθεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα του Συλλόγου ενημερωθήκατε για την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να μην προκηρύξει απεργία, αλλά να προσκαλέσει σε συλλαλητήριο την Κυριακή 22/5/2016, 5.30μμ, στην πλατεία Συντάγματος, ημέρα και ώρα που θα ψηφίζονται από τη Βουλή τα συμπληρωματικά μέτρα. Συνεπώς, ως λογικό επακόλουθο της απόφασης της ΕΓΣ, ο αποκλεισμός του Υπουργείου μόνο την Κυριακή μπορεί να γίνει (πράγμα που και ως σκέψη θυμηδία προκαλεί), ενώ δεν πληρείται και η προϋπόθεση της προκήρυξης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΟΦΑΣΗ β): 3ωρη στάση εργασίας για τον ίδιο λόγο σε ημέρα που το ΔΣ θα αποσαφηνίσει,

ΣΧΟΛΙΟ: Κατόπιν εκτάκτου ΔΣ την Τρίτη 17/5/2016 αποφασίστηκε-κατά πλειοψηφία-ότι τρίωρη στάση θα γίνει σε ημέρα και ώρες που δεν θα παραβλάπτονται οι διαδικασίες διεξαγωγής των γενικών εξετάσεων για αυτονόητους λόγους εξασφάλισης συναίνεσης της κοινωνίας στα αιτήματά μας και επίδειξης ανθρωπισμού. Περί αυτού θα ενημερωθείτε σύντομα.

ΑΠΟΦΑΣΗ γ): ημερήσια αποχή (λευκή απεργία) από τα υπηρεσιακά καθήκοντα σε ημέρα που το ΔΣ θα αποσαφηνίσει ενημερώνοντας σχετικά

ΣΧΟΛΙΟ: Επί αυτού, το ΔΣ, στην προαναφερθείσα συνεδρίασή του, επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, προκειμένου να σταθμίσει τις πρακτικές πλευρές του ζητήματος.

Κατόπιν αυτών,

  1. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΑΔΕΔΥ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22/5/2016, 5.30μμ
  2. (Παρα)καλούμε μέλη του Συλλόγου να μην συγχύζουν με αποστολή μηνυμάτων τους λοιπούς συναδέλφους μας/τους περί της «οφειλής», εκ μέρους του ΔΣ, υλοποίησης αποφάσεων της ΕΓΣ της 11/5/2016, κατά το δικό τους δοκούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κ.α.α.

Ιερεύς Σταύρος Μπόζος

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη