Απάντηση σε Γενικό Γραμματέα κ.Παντή - Όλοι Μαζί - 9/3/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι

Δεν είναι στις προτεραιότητες μας η πολιτική αντιπαράθεση με εκπροσώπους της εκάστοτε κυβέρνησης, α) γιατί μέλημά μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας και β) όπως υποδηλώνει και το λογότυπο της συνδικαλιστικής μας Παράταξής  («ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ») καθώς και η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές , εμείς εκφράζουμε την πλειοψηφία των εργαζομένων και όχι πολιτικά κόμματα . Βέβαια , ούτε «απολίτικοι»  είμαστε και κομματική προτίμηση έχουμε. Όμως επιλέγουμε συνειδητά στο χώρο εργασίας,  να προσπαθούμε πάντα για τον συγκερασμό των απόψεων και την προώθηση λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων, ώστε να είμαστε χρήσιμοι με τις δράσεις μας στους εργαζόμενους και κατ΄επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.

            Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα και οι εργαζόμενοι, δε μας επιτρέπουν να υιοθετούμε τις γνωστές και επιζήμιες από το παρελθόν, άγονες κομματικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις. Κάποιοι φαίνεται πως δε διδάχθηκαν τίποτε από τα λάθη της πολιτικής ζωής του τόπου στο πρόσφατο παρελθόν !!!!

            Για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγουμε την πρόκληση του ερωτήματος , ως προς τη στάση «των συνδικαλιστών .. στις απολύσεις των εκπ/κών», θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Επειδή ο ερωτών είναι ευφυής, ως πολιτικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος, μας προκαλεί κατάπληξη και προβληματισμό το ατόπημά του, να γενικεύει συλλήβδην και να αποδίδει συνολική ευθύνη σε εκπροσώπους συλλογικών οργάνων, παραγνωρίζοντας αφενός τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στα όργανα αυτά και αφετέρου να αδικεί με την κρίση του την ατομική στάση ενός εκάστου των μελών..!!!

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη του Δ.Σ. κρίνονται θετικά ή αρνητικά και λογοδοτούν για τη δράση τους μόνο σε αυτούς που τους εκλέγουν

  1. Ως πολιτικό πρόσωπο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πολλοί από τους εργαζόμενους του χώρου που προΐσταται και διοικεί, είχαν και ενδεχομένως να έχουν ακόμη εναποθέσει τις ελπίδες τους στην παρούσα κυβέρνηση, για την απαλλαγή της Χώρας από τον εφιάλτη των μνημονίων !!! Το τί εισπράττουν όμως αυτοί και γενικά όλοι οι εργαζόμενοι από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, δεν είναι δουλειά μας να κατευθύνουμε τη σκέψη τους …  αλλά μόνο να τις αναδεικνύουμε.

Αυτά τα ολίγα για λόγους τάξης και με την πεποίθηση ότι δεν θα ξαναπροκληθούμε σε αντιπαράθεση, που και άγονη είναι και τον γόνιμο διάλογο των κοινωνικών εταίρων δεν προάγει.

Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ