Επιστολή σε ΠΟΣΥΠ

Η Γενική Συνέλευση (7/3/2017) του Συλλόγου μας αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία μεταξύ των άλλων και την πρόταση : «Να προβεί στην ανάκληση της συμμετοχής  του Συλλόγου μας στην Π.Ο.Σ.Υ.Π. και τη μη συμμετοχή εφεξής των μελών μας στο Δ.Σ., εφόσον το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ δεν προστρέξει σε εποικοδομητική συζήτηση και έμπρακτη στήριξη του αγώνα μας».

Σε εφαρμογή της ανωτέρω σχετικής απόφασης της Γ.Σ. του Συλλόγου μας διεξήχθη κοινή συνάντηση των Δ.Σ. του Συλλόγου μας και της ΠΟΣΥΠ στο Γραφείο της ΠΟΣΥΠ στην  Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας. Κατά την διεξαχθείσα συζήτηση επί όλων των δράσεων της ΠΟΣΥΠ, συναντήσαμε αρνητική διάθεση ανάληψης ευθυνών από μέρους των μελών του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ, σύμφωνα με τις καταστατικές της υποχρεώσεις και μετά από βασανιστική σκέψη, καταλήξαμε στην διαπίστωση ότι δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις της απόφασης που έθεσε η Γ.Σ. Στη διαπίστωση αυτή βάρυνε ότι εδώ και καιρό η ΠΟΣΥΠ τόσο με λόγια όσο και με τις πράξεις της όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους της Κ.Υ. αλλά δρα συστηματικά εναντίον τους.

Καταληκτικά σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης, αποχωρούμε από μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π.) και εφεξής, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού κινήματος, θα είμαστε αρωγοί στους αγώνες σας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επικείμενο συνέδριό σας. 

Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ