Υπόμνημα Διαμαρτυρίας

Συνάδελφοι,

Μετά τη χθεσινή ενημερωτική συγκέντρωση και την άρνηση του Υπουργού να παρευρεθεί και να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματά μας, αναγκαστήκαμε  να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ο Υπουργός κατεβαίνει από το Γραφείο του και ενημερώνει άλλους κλάδους εργαζομένων που κινητοποιούνται, δεν κάνει το ίδιο και για τους εργαζόμενους μέσα στο ίδιο το κτίριο του Υπουργείου!!! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι στην επιλογή του αυτή κυριαρχούν μικροπολιτικά κριτήρια.

Αργά το μεσημέρι και προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική μας παρουσία, μας διαμήνυσε ότι θα καταδεχτεί να δει μόνο τρία μέλη του Δ.Σ., σήμερα (28/6/17) και μάλιστα στις 18:00 μ.μ.. Μετά την άρνησή μας να συναντήσει μόνο τρεις εκπροσώπους έκανε τη μεγάλη υποχώρηση και αργά το απόγευμα μας ενημέρωσε ότι δέχεται το αυτονόητο, δηλαδή να δει όλα τα μέλη του Δ.Σ. !!!

Η αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει η πολιτική ηγεσία, μας προϊδεάζει για το κλίμα της συνάντησης. Παρότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι από τη χθεσινή απαξιωτική συμπεριφορά του Υπουργού, θεωρούμε χρέος μας να τηρήσουμε εποικοδομητική στάση και γι’ αυτό θα προσέλθουμε στη συνάντηση με καλή διάθεση και όπως πάντα με ειλικρίνεια. Απομένει στην πολιτική ηγεσία να τηρήσει αντίστοιχη στάση, σεβόμενη τον εαυτό της και τους εργαζόμενους.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών και την απόλυτη χειραγώγηση της διοίκησης από την εκάστοτε ηγεσία. Καλούμε δε τους συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και που πρώτοι θίγονται από τις επικείμενες αλλαγές να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σας επισυνάπτουμε Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό και σας καλούμε να το ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, καθώς αποτελεί προσωπική μας ευθύνη η αντίσταση στην επικείμενη διάλυση του χώρου. Κλιμάκιο του Δ.Σ. θα περιδιαβεί τους χώρους εργασίας για την υπογραφή ή μπορείτε να μεταβείτε και στο γραφείο του Συλλόγου.  

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στις Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζητούμε από τον Υπουργό έστω και τώρα να ακούσει την κραυγή αγωνίας μας για την τύχη του υπουργείου.

Η τεχνητή συγκόλληση των υπηρεσιών της Κ.Υ. του υπουργείου με τις αποκεντρωμένες του υπηρεσίες θα οδηγήσει σε ένα θνησιγενές, τερατώδες γραφειοκρατικό μόρφωμα, στο οποίο καμία πολιτική δεν θα μπορεί όχι να εφαρμοστεί, αλλά ούτε καν να σχεδιαστεί. Ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί, κύριε Υπουργέ, ποιες αδυναμίες θεραπεύει ο νέος οργανισμός και πως βελτιώνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του υπουργείου. Φοβόμαστε δε ότι, πέραν της προχειρότητας στο σχεδιασμό, η προώθηση νέου οργανισμού ούτε καν τρία χρόνια μετά την τελευταία του αλλαγή, υπαγορεύεται κατά κύριο λόγο από την πρόθεση να εξυπηρετηθούν πολιτικές διάλυσης του επιτελικού χαρακτήρα του υπουργείου και χειραγώγησης του υπαλλήλων του, ικανοποιώντας παράλληλα προσωπικές επιδιώξεις των εκλεκτών σας.

Σας ζητούμε να επαναξιολογήσετε την πρόθεσή σας για ενιαίο οργανισμό και να προκρίνετε τη μόνη λειτουργική λύση, αυτή των δύο οργανισμών. Οι προτάσεις που σας έχουν ήδη υποβληθεί επιτρέπουν να καταρτίσετε άμεσα δύο διακριτούς οργανισμούς, που θα αλληλοσυμπληρώνουν και θα αλληλοτροφοδοτούν το ιδιαίτερο έργο που έχει να επιτελέσει κάθε υπηρεσία. Έτσι, με την ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες θα εφαρμόζουν την πολιτική που θα χαράσσεται στην Κ.Υ.,  αφενός θα διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή υλοποίηση της αποστολής του υπουργείου και αφετέρου οι υπάλληλοι της Κ.Υ. και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών θα μπορούν απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και όχι να χειραγωγούνται  υπό την απειλή διώξεων και δυσμενών μετακινήσεων – μεταθέσεων.

Κύριε Υπουργέ, προκειμένου να μπορεί το Υπουργείο να υπηρετεί την Παιδεία απαιτείται η απόσυρση του προτεινόμενου οργανισμού και η ουσιαστική συνεργασία με τους εργαζόμενους.

 Για την Ενημέρωση - Υπόμνημα Διαμαρτυρίας Πατήστε ΕΔΩ.

Για το Υπνόμνημα Κατάστασης Υπογραφών για τον Οργανισμό Πατήστε ΕΔΩ