Προβλήματα Υγιεινής και Ασφάλειας

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας για διερεύνηση και αντιμετώπιση προβλημάτων με αναφορά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό μας χώρο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας παραθέσουμε σωρεία προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

1. Το Δ.Σ. προέβη στη σύναψη συμφωνίας με ιδιωτικό επιστημονικό φορέα, ώστε να γίνει καταμέτρηση των εκπομπών διαφόρων ακτινοβολιών στους χώρους του Υπουργείου. Επίσης είμαστε σε επαφή με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ( επικουρούμενοι από το Γρ. του Αν. Υπουργού κ. Φωτάκη )  ώστε να γίνει μια ειδική μέτρηση (ραδόνιου). Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών θα τα παρουσιάσει στους εργαζόμενους επιστημονική ομάδα σε χρόνο που θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

2. Οι χώροι υγιεινής συνήθως, μόνο χώροι υγιεινής δεν είναι !!! Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού καθαριότητας, η κατάσταση τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζεται απελπιστική. Η ευθύνη βαραίνει σίγουρα τους καθ΄ύλην αρμοδίους επί του θέματος.   Όμως με λύπη μας οφείλουμε να επισημάνουμε την ύπαρξη ευθύνης και στην πλευρά κάποιων εργαζομένων. Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρακαλέσουμε αυτούς τους συναδέλφους να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στα πρέποντα, διότι αυτή «χαρακτηρίζει» όλους μας !!!.

3.Την προαναφερόμενη εγκατάλειψη συμπληρώνουν φαινόμενα όπως :

  • Χαλασμένα ή υπολειτουργούντα καζανάκια.
  • Χαλασμένες βρύσες νερού και φυσικά πλήρης έλλειψη ζεστού νερού.
  • Έλλειψη συσκευών παροχής υγρού σαπουνιού και όπου υπάρχουν συνήθως δεν έχουν σαπούνι.
  • Στο χαρτί υγείας έχει βελτιωθεί η κατάσταση.
  • Οι ψύκτες νερού υποσυντηρούνται και το κυριότερο ότι δεν αλλάζουν τα φίλτρα στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι συνάδελφοι με την αγορά νερού.

4.Σπασμένοι ή ραγισμένοι υαλοπίνακες εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Οι αυτοκόλλητες ταινίες δε διασφαλίζουν κανένα από τον κίνδυνο τραυματισμού και επιπλέον όπου υπάρχουν πόρτες κινδύνου, λόγω της κακής λειτουργίας τους , αυτές υποσκάπτουν και την ασφάλεια όλου του κτιρίου..!

5.Ο περιβάλλων χώρος του Υπουργείου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και σε τίποτε δε θυμίζει στον επισκέπτη ότι ο χώρος αυτός στεγάζει τις επιτελικές δομές της Παιδείας της Χώρας μας..!!! Όμως πέραν της εμφάνισης υπάρχει και πρόβλημα υγείας διότι:

  • Πέριξ του χώρου του κυλικείου του ισογείου έχουν παρατηρηθεί αρουραίοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας.
  • Στον αποθηκευτικό χώρο των σκουπιδιών στο πίσω μέρος του Υπουργείου επί ημέρες συσσωρεύονται τα σκουπίδια (ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) και δεν γίνεται τακτικά η αποκομιδή τους.

Επισημαίνουμε στους αρμοδίους τις ευθύνες τους και ζητούμε την άμεση ανταπόκρισή τους, ώστε και με τη συνδρομή μας, εφόσον απαιτείται, να προσπαθήσουμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων αυτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.