Ανακοίνωση - Ενημερώση

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Με στόχο τη συνεχή σας ενημέρωση, το Δ.Σ. του Συλλόγου σας γνωστοποιεί ότι χθες υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία, εάν εξαιρέσει κανείς τη δυσφορία που μας εξέφρασε για την «αυθαίρετη» πρόσκληση ιδιωτικής εταιρείας μετρήσεων ακτινοβολιών από μέρους μας , διεξήχθη σε καλό κλίμα και καταβλήθηκε αμφίδρομη προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων, ώστε να επιλυθούν  προβλήματα.

  • Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του κ. Υπουργού για «αμέριστη συνδρομή στην κατεύθυνση της έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης απάντησης σε ερωτήματά μας, ως προς το θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας του χώρου εργασίας μας». Επακόλουθη της δέσμευσης αυτής, είναι και η εκφρασθείσα πολιτική βούληση για «άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν». Πέραν της υφιστάμενης συμβατικής υποχρέωσης, θεωρούμε θετικό το γεγονός της ανταπόκρισης της πολιτικής ηγεσίας και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε. Αναμένουμε και την έμπρακτη επιβεβαίωση του λεχθέντωνμόλις ολοκληρωθούν οι επικείμενες μετρήσεις σε όλο το κτήριο.
  • Συζητήθηκε, επίσης, το κορυφαίο θέμα του οργανισμού (για το οποίο δε μας δόθηκε καμία πληροφόρηση παρά την επιμονή μας).

Τέθηκε, τέλος, το θέμα της αδυναμίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο  και δόθηκε η υπόσχεση για άμεση διευθέτηση. Παρόλα αυτά, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην αποχώρηση των συναδέλφων εχθές το απόγευμα και αναγκάστηκαν αρκετοί να αποχωρήσουν αργά, μετά τις 18.30. Επισημαίνουμε την ανάγκη να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο θέμα.

Στη συνάντηση αυτή επικεντρωθήκαμε στο κύριο θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας, αποδεχόμενοι , αυτονοήτως ,την προσφερόμενη βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας και είμαστε σε εγρήγορση παρέχοντας ενημέρωση για κάθε εξέλιξη.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.