Ενημέρωση Για Μετρήσεις Ακτινοβολίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με το θέμα της ακτινοβολίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

 

Α) Έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:

·         Σας έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα και η έκθεση των μετρήσεων της Ιδιωτικής Εταιρίας  ‘’MOBILEpro.eu’’

·          Σας έχουν κοινοποιηθεί η έκθεση και οι μετρήσεις της Δημόσιας  Υπηρεσίας   ‘’Δ/νση Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας’’

·         Έγινε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα όπου του τέθηκαν υπόψη τα ανωτέρω και οι προτάσεις του Συλλόγου για τη διασφάλιση των υπαλλήλων από τις ακτινοβολίες, για την οποία ενημερωθήκατε.

·         Αναμένουμε την έκθεση των μετρήσεων για το ραδόνιο από τον Δημόκριτο, τις οποίες και θα σας κοινοποιήσουμε.

·         Είμαστε σε επικοινωνία με τον καθηγητή κ. Λουκά Μαργαρίτη προκειμένου να συντάξει έκθεση που θα αφορά τις ανωτέρω μετρήσεις, η οποία και θα σας κοινοποιηθεί.

·         Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετρήσεων στο Ι.Κ.Υ.

 

Β) Θα ακολουθήσουν οι εξής δράσεις:

·         Στις 13-2-2018, Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για όλους τους εργαζόμενους στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείαςπροκειμένου να παρουσιάσει την έκθεσή του και να απαντήσει σε ερωτήσεις ο κ. Κάππας Κωνσταντίνος, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Υπεύθυνος Ακτινοπροστασίας, εντεταλμένος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας (ΕΕΑΕ) για τα ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλίας.

·        Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, να υιοθετηθούν προτάσεις δράσεων προς παρουσίαση στη Γ.Σ. με την παρουσία όλων των εργαζομένων στο κτήριο της Κ.Υ.

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.