Καταγγελία για Οργανισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Eξανίσταμαι=θυμώνω και αντιδρώ πολύ έντονα σε κάτι που το θεωρώ τελείως απαράδεκτο(Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής Τριανταφυλίδη-Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.).

Αυτό ακριβώς είναι το ρήμα που εκφράζει  τι αισθάνονται οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο σχετικά με τον Οργανισμό που προωθείτε.

Κύριε Υπουργέ, παρά τις διαβεβαιώσεις σας για το ότι σχετικά με τον Οργανισμό του Υπουργείου δεν θα προαποφασιστεί τίποτα πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, συνεχίζετε  να μην ενημερώνετε τον Σύλλογο των εργαζομένων της  Κ.Υ.  για το θέμα αυτό.

Στις 11/12/2017 με έγγραφό μας σας ζητούσαμε για   πολλοστή φορά  συνάντηση  για τον Οργανισμό, και θεωρήσατε  περιττό ακόμα και να μας απαντήσετε, γιατί προφανώς γνωρίζετε  πως θα αντιταχθούμε σθεναρά σε κάθε είδους ρυθμίσεις που θα πλήττουν και το Υπουργείο και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Η εμμονή σας για έναν ενιαίο Οργανισμό με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες θα βλάψει και τη λειτουργία του ίδιου του Υπουργείου και τους εργαζόμενους. Γνωρίζουμε καλά ότι ενιαίος Οργανισμός συνεπάγεται και ενιαίο αριθμό θέσεων υπηρετούντων υπαλλήλων πανελλαδικά, ο οποίος με μια απλή υπουργική απόφαση θα μπορεί να ανακατανέμεται κατά το δοκούν. Δεν θα χρειάζονται καν ατομικά φύλλα πορείας για τους υπαλλήλους εκείνους που θα θέτουν το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα πάνω από όλα. Η ανακατανομή θέσεων απλώς θα τους φωτογραφίζει και θα τους απομακρύνει από τον Κ.Υ..

Δεν θα αφήσουμε ευκαιριακές ιδιοτελείς ρυθμίσεις να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα.

Για άλλη μια φορά ζητούμε έναν σύγχρονο και αυτοτελή Οργανισμό για την Κ.Υ. ώστε το Υπουργείο να επιτελεί με το καλύτερο   δυνατό   τρόπο το έργο του, το  οποίο  δεν  ταυτίζεται με αυτό των Περιφερειακών Υπηρεσιών αλλά αλληλοσυμπληρώνεται.

Κάθε προσπάθεια ταύτισης του έργου και του προσωπικού του Υπουργείου με τις περιφερειακές του δομές θα μας βρει να την αντιμαχόμαστε δυναμικά.

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.