Συνάντηση Ενημέρωση με τον Γενικό Γραμματέα

Συνάδελφοι,

     το Δ.Σ. του συλλόγου μας, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας, συναντήθηκε μαζί του και συζήτησε  διεξοδικά τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους στην Κ.Υ..

     Από την πλευρά μας, καταθέσαμε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης (27-2-2018) και αναλύσαμε τις απόψεις του συλλόγου μας σε ό,τι αφορά τον νέο ενιαίο Οργανισμό, τις κάμερες παρακολούθησης και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως υπάλληλοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

    Ο Γ.Γ. μας διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στον Υπουργό, σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό, καθώς, όπως δήλωσε, δεν ήταν στην αρμοδιότητά του μέχρι σήμερα.   

 Διαπιστώθηκε δε πλήρης διάσταση απόψεων στο θέμα των καμερών παρακολούθησης.

Τέλος στο έκτακτο θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα, σε ό,τι αφορά την εντολή εκκένωσης γραφείων της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, προκειμένου να εγκατασταθούν Σύμβουλοι του Υφυπουργού, κ. Μπαξεβανάκη, μας υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή.

Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία  να αντιληφθεί ότι το θέμα αφορά στην ποιότητα των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων και ότι δεν επιτρέπεται να επεκταθούν τα γραφεία των συνεργατών τους σε βάρος των μόνιμων υπαλλήλων του Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση το χωροταξικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί  συνολικότερα και ορθολογιστικά όταν και αν αποχωρήσει η ΓΓΑ, καθώς ήδη σε αρκετές Διευθύνσεις εργάζεται μεγάλος αριθμός υπαλλήλων ανά γραφείο.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.