Καταγγελία ΟΣΕΚΔΥΠ για επίθεση συνεργάτη του Υπουργού στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Κ.Υ.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια , απρόκλητη επίθεση του Γεωργόπουλου Πανάγου, συμβούλου του Υπουργού και άρτι τοποθετηθέντος Αντιπροέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Κ.Υ. Κ. Κοτζαμπασάκη, την Παρασκευή 16/3 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στον χώρο του Υπουργείου.

Ο εν λόγω κύριος, υποψήφιος και μη εκλεγείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλος πραιτωριανός, σε εντεταλμένη υπηρεσία να «περιφρουρεί» τον περιβάλλοντα χώρο για να αποτρέψει τυχόν είσοδο των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο και άλωσή του(!), βλέποντας τον πρόεδρο της Κ.Υ. Κ. Κοτζαμπασάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων και εκπρόσωπο της ΔΑΣ. Αθηνά Τζούρτζου στη δυτική είσοδο του κτηρίου, φοβούμενος τυχόν- από μέρους τους- να γίνονται μάρτυρες των γεγονότων, επετέθη στον πρόεδρο φραστικά με ακατονόμαστες απειλές και ύβρεις, όχι μόνο καταχρώμενος την όποια «εξουσία» του δίνει η ιδιότητά του, αλλά και υπερβαίνοντας κάθε όριο ευπρέπειας και κοσμιότητας.

Ο άλλοτε κοπτόμενος για τα «δίκαια αιτήματα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών», γρήγορα πέρασε στην «άλλη πλευρά» και παραζαλισμένος από την αλαζονεία και την ανασφάλεια της εξουσίας, προσπάθησε –με τρόπο βασιλικότερο του βασιλέως- να εξασφαλίσει το απυρόβλητο του «ηγεμόνα». Όταν απέτυχε στον σκοπό του, έριξε αβασάνιστα, άνανδρα και άδικα την ευθύνη στους «συνήθεις υπόπτους», τους συνδικαλιστές!

Αν ο υπουργός συναινεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δημοσίων προσώπων του στενού του κύκλου, ας το δηλώσει. Διαφορετικά να προβεί άμεσα στις πρέπουσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια και η προστασία των υπαλλήλων του Υπουργείου μας -συνδικαλιστών και μη- από παρακρατικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Κύριε Υπουργέ,

Οι «κερκόπορτες», που τόσο φοβάστε, δεν ανοίγονται από τους υπαλλήλους, αλλά «από μέσα», από την αναλγησία, την οίηση και την αήθη συμπεριφορά των συνεργατών σας.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.