Καταγγελία για δίωξη εργαζομένου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

            Για μία ακόμη φορά η «πρώτη φορά Αριστερά» καταφεύγει στην προσφιλή της τακτική δίωξης εργαζομένων, προκειμένου να επιβάλει δια της ισχύος τις θέσεις της και να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες. Η «φιλεργατική» κυβέρνηση δια του υπουργού Παιδείας έχει στήσει μια βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων, θέλοντας να εμπεδώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στον χώρο εργασίας.

            Με διαδικασίες θεατρικές, αυθαίρετες και αντιεργατικές, με ιδεοληψία και πρωτοφανή εμπάθεια, χωρίς καμία προσπάθεια -έστω υποτυπώδους και προσχηματικής- διερεύνησης των πραγματικών περιστατικών και των εθιμικών πρακτικών του χώρου μας παραπέμπει σε Πειθαρχικό Συμβούλιο (!) μια εκλεκτή –κατά κοινή ομολογία- συνάδελφο!

Συγκεκριμένα:

Κατά τρόπο εξαμβλωματικά άδικο  εγκαλεί την ιατρό της Κ.Υ. κ. Βλαστού Παρασκευή για «παράβαση του υπαλληλικού της καθήκοντος», «αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων της» και «αμέλεια/ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού της καθήκοντος» (sic!) την 18-05-2017, ημέρα της αιφνίδιας ασθένειας (ανακοπής) του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ιωάννη Παντή, κατά τη διάρκεια συνεργασίας του με τον Υπουργό στο ιδιαίτερο γραφείο του τελευταίου.

Η επαίσχυντη δίωξη της εκλεκτής συναδέλφου, που διακρίνεται για την υπευθυνότητα, την ευσυνειδησία, την εργατικότητα και την αφοσίωσή της στο λειτούργημά της, βασίστηκε στο γεγονός ότι την ημέρα εκείνη είχε αιτηθεί δίωρη άδεια, της οποίας και έκανε χρήση λόγω αιφνιδίου αδιαθεσίας!

Συνάδελφοι

            Όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας πως το πνεύμα της ολιγόωρης άδειας είναι να καλύψει έκτακτες ανάγκες, και γι’ αυτό εξάλλου η διοικητική πρακτική είναι να ενημερώνει ο υπάλληλος προφορικά τη Δ/νση στην οποία ανήκει και η χρήση της να σημειώνεται εκ των υστέρωνΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΔΙΩΡΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΡΑΠΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! 

            Είναι, επομένως -και τυπικά και ουσιαστικά- απολύτως άδικο και υποκριτικό να παραπέμπεται η Ιατρός για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της, ως εξιλαστήριο θύμα σε μία ατυχή έκβαση ενός προβλήματος υγείας του τ. Γενικού Γραμματέα με αναπόδραστη εξέλιξη. Αντιθέτως, η κ. Βλαστού, κατά κοινή ομολογία όλων των εργαζομένων της Κ.Υ., αποτελεί υπόδειγμα λειτουργού που προσφέρει –ως η μοναδική γιατρός για 1000 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά- τις ιατρικές της υπηρεσίες με ζήλο και αίσθημα ευθύνης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

            Αντί η πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί με κοινωνική ευαισθησία στις εισηγήσεις του Συλλόγου για αναβάθμιση του Ιατρείου σε Τμήμα και για ενίσχυση του έργου της Ιατρού με στελέχωση του Ιατρείου από δεύτερο Ιατρό, σε έναν χώρο που φιλοξενεί (μαζί με τη Γ.Γ.Α.) 1500 εργαζόμενους και άλλους τόσους επισκέπτες, επιλέγει –αποποιούμενη τις τραγικές πολιτικές της ευθύνες- με τρόπο κατάφωρα άδικο να αμαυρώσει ηθικά και να εξοντώσει οικονομικά τη μία και μοναδική ιατρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αίσθημα ασφαλείας και την ιατρική κάλυψη των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς τους.

 

            Επειδή τέτοιου είδους πρακτικές προσκρούουν στο κοινό περί δικαίου αίσθημα

            Επειδή για μας τους εργαζόμενους η τιμή τίθεται υψηλότερα από κάθε πολιτικό παιχνίδι

            Επειδή είναι ηθικό χρέος μας να συμπαρασταθούμε στην εκλεκτή συνάδελφο που μόλις μπαίνει ΑΔΙΚΑ σε μια μεγάλη περιπέτεια

Δηλώνουμε ότι θα της συμπαρασταθούμε μαζικά, προσφέροντάς της κάθε νομική, υλική και ηθική βοήθεια και ότι θα πολεμήσουμε την άδικη δίωξή της, καταφεύγοντας σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα, μέχρι να αναδειχθεί η άθλια μεθόδευση και η αντιεργατική τακτική στην οποία συστηματικά πλέον ολισθαίνει η πολιτική ηγεσία.

 

Για την Ανάκοινωση Πάτηστε ΕΔΩ.