Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 11.12.2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11.12.2018

 Σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, στην οποία συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ σε κτίριο εκτός του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Χωροταξικές μετακινήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων  (5 κατά), υιοθετήθηκε το εξής ψήφισμα:

 Σχετικά με τη μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ  που φέρεται να σχεδιάζει ο υπουργός σε κτίριο του υπουργείου στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή:

- Τα σχέδια αυτά είναι ανήκουστα και θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνα, γιατί δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντί να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα επιτείνουν περαιτέρω, διαταράσσοντας τον προσωπικό και εργασιακό βίο των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου.

- Αν πράγματι ο Υπουργός ετοιμάζει κάτι τέτοιο, θεωρεί προφανώς ότι οι πολίτες είναι απειλή και πως πρέπει μια δημόσια υπηρεσία, αντί να είναι ανοικτή στους πολίτες και διάφανη στη λειτουργία της, να κατεβάσει τα ρολά που πριν λίγο καιρό χωρίς μελέτη και άδεια της Πυροσβεστικής εγκατέστησε.

- Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το δημοκρατικό ήθος του Υπουργού συμβαδίζει με τον αποκλεισμό των μαθητών και των γονιών τους, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών και γενικότερα όσων ζουν στην χώρα από το να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοικητική δομή της παιδείας και της εκπαίδευσης.

  • Στο ενδεχόμενο υλοποίησης αυτού του σχεδίου θα αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν θα δεχθούμε τη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και τη μεταστέγασή τους.
  • Δεν θα δεχτούμε καμία  χωροταξική μετακίνηση εντός του κτηρίου της ΚΥ χωρίς την ανάμειξη της αρμόδιας Διεύθυνσης, προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο Υπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση με γραπτή ανακοίνωση που θα διαψεύδει τόσο τα περί μεταφοράς συγκεκριμένων υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και το ενδεχόμενο συνολικότερης μεταφοράς του Υπουργείου σε άλλο κτήριο.

                                                                                    ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.