Παννατική Σταση Εργασιάς την Τρίτη 12/02/2019

Παναττική Στάση Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ Τρίτη, 12/02/2019, ώρα 11:30πμ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση  στηρίζει και συμμετέχει  στην Παναττική Στάση Εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 11:00πμ έως το λήξη του ωραρίου την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους μέλη του συλλόγου  του να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη ΓΑΔΑ την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:30πμ.

Συνάδελφοι

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε για «παροχή εξηγήσεων» από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Γεωργάκη Παρασκευή, για τη συγκέντρωση στελεχών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, που ενεργοποιείται σε βάρος Προέδρων Ομοσπονδιών και συλλόγων το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο στόχος είναι προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους.

Αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα που έχει ο χώρος της Υγείας, που κινδυνεύει με κατάρρευση, εγκαλούν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον καλούν σε «απολογία» επειδή οργανώνει απεργίες, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη, που καλούνται  για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.