Ανακοίνωση Συλλόγου σχετικά με τον κορωνοϊό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Μετά από προφορική ενημέρωσή μας από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου το Σαββατοκύριακο, μας γνωστοποιήθηκε ότι η Υπουργός προτίθεται να εφαρμόσει για την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου την εκ περιτροπής εργασία 50-50, με δυνατότητα τηλεργασίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου, μετά τα ανωτέρω και με ομόφωνη απόφασή του, εμμένει στο με αρ. πρωτ. 18/13-3-2020 αίτημά του για κλείσιμο του Υπουργείου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη, για τους παρακάτω λόγους:

  • Οι νευραλγικές υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου έχουν ανασταλεί (σχολικές μονάδες, Πανεπιστήμια κλπ.).
  • Σε σχέση με τα ανωτέρω, για τις υπηρεσίες της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των εργαζομένων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
  • Τη στιγμή που το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης καλούν τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους και μόνο για σοβαρούς λόγους, δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι της ΚΥ να μετακινούνται με ΜΜΜ και κατόπιν να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και με το κοινό, ακυρώνοντας έτσι κάθε μέτρο πρόληψης και προστασίας.

Αυτή τη δύσκολη ώρα που η χώρα μας και ο πλανήτης όλος δοκιμάζεται, με την πρότασή μας και με αίσθημα ευθύνης, συμμεριζόμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στην καμπάνια «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού!

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.