Ανακοίνωση για κτιριακά ζητήματα

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των ενεργειών μας για τα προβλήματα που αναφέρουν συνάδελφοι για ζητήματα και φαινόμενα τα οποία δεν συνάδουν με την ομαλή λειτουργία ενός Υπουργείου, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στις 20-5-2020, πραγματοποιήσαμε μια ακόμα συνάντηση με τον Γενικό Δ/ντή Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δασκαλογιάννη, προκειμένου να μας δώσει απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία του κλιματισμού, την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου, τα ρολά ασφαλείας και τις κατασκηνώσεις.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση μας έγιναν γνωστά τα εξής:

1. Πραγματοποιούνται ήδη εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του συστήματος ψύξης και θέρμανσης (αντικατάσταση των λέβητων) του κτιρίου του ΥΠΑΙΘ, βάσει οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ. Εκτιμάται ότι οι εργασίες αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 6-6-2020. Θα ακολουθήσουν οι οδηγίες χρήσης του κλιματισμού από την αρμόδια υπηρεσία.

2. Προγραμματίζονται εργασίες αποκατάστασης του συστήματος εξαερισμού των τουαλετών.

3. Για προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του φωτισμού και των παραθύρων οι συνάδελφοι να απευθύνονται στους τεχνικούς. Μας τονίστηκε ότι επιλύονται άμεσα.

4. Πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης όλων των συρματόσχοινων των ανελκυστήρων του κτηρίου.

5. Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από την ξαφνική ενεργοποίηση τωνπαράνομων ρολών ασφαλείας, τονίστηκε ότι έγινε από λάθος χειρισμό του μπουτόν πανικού.

6. Σχετικά με το αίτημα της Ομοσπονδίας μας για την διάθεση και λειτουργία των κατασκηνώσεων έτους 2020, ενημερωθήκαμε ότι αναμένονται οδηγίες/εντολές από την Πολιτική Ηγεσία και τον ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ετήσια συντήρηση και βελτίωση των εν λόγω κατασκηνώσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό.

2. Να γίνει συνολική και συντονισμένη χωροταξική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες και το Σύλλογο.

3. Να γίνει έγκαιρα προμήθεια υλικών κλπ.

4. Να τεθεί εκ νέου υπόψη της πολιτικής ηγεσίας η πάγια θέση μας για την απομάκρυνση των παράνομων ρολών ασφαλείας και η απομάκρυνση των εσωτερικών καμερών.

5. Να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα, την φύλαξη και τη συντήρηση των χώρων του ΥΠΑΙΘ, καθώς και η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας.

6. Να ζητήσει την προμήθεια μέσων σκίασης για όλα τα γραφεία του ΥΠΑΙΘ.

7. Να πραγματοποιηθεί συντήρηση και βελτίωση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου του ΥΠΑΙΘ, με απομάκρυνση του επικίνδυνου και φθαρμένου ξύλινου δαπέδου, των πεζοδρομίων, καθώς και περιποίηση περιβάλλοντα χώρου με ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των άχρηστων υλικών κλπ.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων και διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε πίσω στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.