Ενημέρωση για θέματα COVID-19

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των ενεργειών μας για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις ελλείψεις σε μέσα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι την 29-9-2020 συναντηθήκαμε με τη Γενική Γραμματέα κα Γκίκα (υπεύθυνη COVID-19 για το Υ.ΠΑΙ.Θ.), παρουσία των κκ. Δασκαλογιάννη (Γενικό Δ/ντή Στρατηγ. Σχεδ. Προγραμ. και Ηλεκ. Διακυβέρνησης), Κολοβού (Δ/ντή Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού) και Καψάλη (Προϊσταμένη Τμήματος Δ’ Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής).

Η Γενική Γραμματέας μας τόνισε ότι ακολουθεί το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεσμεύτηκαν για την έκδοση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των προβλημάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και υγιεινή στο κτίριο της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Με προτροπή του Δ.Σ. του Συλλόγου, τη Δευτέρα 5-10-2020 μας κοινοποιήθηκε το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των υλικών που έχουν παραγγελθεί και προμηθευτεί. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν τα προστατευτικά στο γραφείο του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και της Υποδοχής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας και ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιορθωθούν οι τουαλέτες και οι κοινόχρηστοι χώροι.

Το ΔΣ του Συλλόγου με αίσθημα ευθύνης, παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών. Επίσης, διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι συνεχίζουμε και απαιτούμε:

1. Απολύμανση εκ νέου όλου του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

2. Τοποθέτηση αντισηπτικών σε περισσότερα σημεία του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας.

3. Παροχή μασκών και άλλων μέσων προστασίας στους συναδέλφους.

4. Τεστ για COVID-19 στους υπαλλήλους που το επιθυμούν.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.