Ενημέρωση για συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου μας στις 12-10-2021 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γεν. Δ/ντή Στρατηγ. Σχεδ. Προγραμ. και Ηλεκ. Διακυβέρνησης κ. Δασκαλογιάννη, τον Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού Γ.Γ. Υπουργείου κ. Μάλλιο και την Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Α’ της Δ/νση Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού κα Σιαφλιάκη, προκειμένου να συζητήσει σημαντικά θέματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους και ειδικότερα την ασφάλεια, την υγιεινή, τη συντήρηση του κτιρίου και τα κυλικεία.

Μετά από εποικοδομητικό διάλογο διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Οι καθαρίστριες που έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου πήραν παράταση έως 31-12-2021. Για το συνεργείο καθαρισμού που λειτουργούσε τις απογευματινές ώρες μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα προστεθούν περισσότερα άτομα έτσι ώστε να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες καθαριότητας του κτιρίου.
  2. Για τη συντήρηση και επισκευή των τουαλετών μας ανέφεραν πως έχει γίνει προ 4μήνου καταγραφή των προβλημάτων και αναμένεται άμεσα επικαιροποίησή της, προκειμένου να προχωρήσει η προμήθεια υλικών και η επισκευή τους.
  3. Για τον ελλιπή φωτισμό του κτιρίου προγραμματίζεται η προμήθεια λαμπτήρων με απ’ ευθείας ανάθεση μέχρι του επιτρεπόμενου ποσού, προκειμένου να καλυφθούν οι πιο σοβαρές ελλείψεις.
  4. Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις πολλών συναδέλφων για μονοπωλιακό καθεστώς των κυλικείων και χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικό όφελος (καλύτερη τιμή και ποιότητα), θέσαμε το εν λόγω και οι παρευρισκόμενοι μας ανέφεραν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους και δεν προβλέπεται από τον Οργανισμό του ΥΠΑΙΘ. Ο Σύλλογος προτίθεται να το θέσει άμεσα στην Υπουργό.

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου θα παρακολουθεί από κοντά τα ανωτέρω θέματα και διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη συντήρηση, την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων καθώς και για τη λειτουργία των κυλικείων.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.