Ενημέρωση 7-9-2023

Συνάδελφοι,

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού. Αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας μάς ενημέρωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του από τον επόμενο μήνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου. Η σχετική συμφωνία βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας.

Αίτημα του Συλλόγου μας παραμένει η στελέχωση του Παιδικού Σταθμού με το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό και η αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ηλικιακό φάσμα νηπίων, θέματα προσωπικού), ώστε να καταστεί, στο εγγύς μέλλον, δυνατή η απρόσκοπτη και βέλτιστη δυνατή λειτουργία του, ως υπηρεσιακή μονάδα της Κ.Υ. του Υπουργείου.

Επισημαίνουμε, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη να λειτουργήσει, το συντομότερο δυνατόν, ο Παιδικός Σταθμός, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των συναδέλφων.

Ζητούμε να μας γνωστοποιηθεί η σχετική συμφωνία μόλις καταρτισθεί, ιδίως οι όροι που αφορούν τη διάρκεια της συνεργασίας με τον Δήμο Αμαρουσίου, το ποσοστό συμμετοχής του κάθε φορέα (ήτοι του Υπουργείου και του Δήμου) στον αριθμό των παιδιών που τελικά θα εγγραφούν στον Παιδικό Σταθμό, καθώς και η τυχόν πρόβλεψη «τροφείων».

Κατά την ίδια συνεδρίαση (6-9-2023), συζητήθηκε το θέμα της παρουσίας εντόμων (κατσαρίδων) σε γραφεία του πρώτου ορόφου, κατόπιν σχετικών παραπόνων από συναδέλφους.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση του εν λόγω ζητήματος, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους του κτιρίου, αίτημα που απευθύναμε μετ’ επιτάσεως και στον Υπουργό κατά την πρόσφατη συνάντησή μας (λειτουργικές τουαλέτες, άμεση αποκατάσταση σχετικών βλαβών κλπ).

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την αναφορά που γίνεται στον Σύλλογό μας στην από 1-9-2023 σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ. Ο Σύλλογός μας συζήτησε - για πρώτη φορά - το θέμα στις 6-9-2023, επομένως δεν ήταν δυνατόν να έχει τοποθετηθεί νωρίτερα επ’ αυτού και πάντως, σε καμία περίπτωση, με τον τρόπο που αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΙΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΚΑΝΗ


Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ.