Διαμαρτυρία για το κίνητρο ανταμοιβής 1-12-2023

Συνάδελφοι,
 
Ευχαριστούμε για τη δυναμική συμμετοχή σας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου εκδόθηκε η Υ.Α. για τον επιμερισμό του κινήτρου ανταμοιβής στις υπηρεσίες του Υπουργείου για το 2022.
Κατά τη συγκέντρωση αυτή, αποφασίστηκε να μεταβούμε όλοι οι παριστάμενοι στο Γραφείο Υπουργού, με αίτημα την ανάκληση της Υ.Α. και την κατανομή του κινήτρου ανταμοιβής σε όλους τους υπαλλήλους.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, ειπώθηκαν τα εξής:
  • Για το έτος 2022 δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή. Το ποσό μπορεί να λάβει μόνον συγκεκριμένος αριθμός δικαιούχων από τις ήδη ορισθείσες Διευθύνσεις. Στο ερώτημα εάν επιθυμούμε να μην το λάβει κανείς, ομόφωνα τα παριστάμενα μέλη των ΔΣ του ΣΥΚΥΥΠ και της ΟΣΕΚΔΥΠ απάντησαν αρνητικά.
  • Για το 2023 επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να προστεθούν κι άλλες Διευθύνσεις και να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων, ωστόσο δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλες οι Διευθύνσεις.
  • Για το 2024 θα απαιτηθεί ενεργός συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών ώστε να συμπεριληφθεί μεγαλύτερος αριθμός Διευθύνσεων.

     Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προτείναμε:
  • Να καταργηθεί τα ισχύον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και να δοθούν οριζόντιες αυξήσεις στους μισθούς
  • Να δοθεί ξανά το επίδομα εξετάσεων σε όλους τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας
  • Να δοθούν αντισταθμιστικά υπερωρίες ή/και υπερεργασίες στις Διευθύνσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανενός είδους μπόνους για το έτος 2022.

    Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει στην επικείμενη επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΙΟΥ
 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΚΑΝΗ
 

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.