8 Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισότητα

Πανδημοσιουπαλληλική στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μετέχουμε στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο 8/3 στις 12:00 στα Προπύλαια

Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών μας ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Για Αποκλειστικά Δημόσια & Πραγματικά Δωρεάν Παιδεία για όλους

Η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής. Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισότητα και τη χειραφέτηση, όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε κάθε εργαζόμενη να στέκεται στα πόδια της χειραφετημένη, χωρίς να εξαρτάται οικονομικά και κοινωνικά στα πλαίσια του γάμου, της οικογένειας ή της διαπροσωπικής της σχέσης. Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες, οικονομικούς, κοινωνικούς, που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Σήμερα η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες μας:

  • Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ουσιαστική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
  • Σύγχρονες αποκλειστικές δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως μας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα μας. Είναι η πολιτική που θυσιάζει στο βωμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων τις ζωές μας, που λογαριάζει ως κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και μας υποχρεώνει να χρυσοπληρώνουμε για να τις καλύψουμε, που σπέρνει τον πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη σκορπώντας το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης που είναι τα μεγάλα θύματα της σφαγής που διεξάγεται εδώ και 5 μήνες. Αγωνιζόμαστε για ειρήνη και φιλία των λαών, με ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη σύμφωνα και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Καμιά εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να θυσιάζονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.  

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας

Γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισότητας.

Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση και δράση, από κοινού με τους άντρες εργαζόμενους, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΥΠΑΙΘΑ να μετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,  στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΗΣ                                  ΑΘΗΝΑ ΤΖΟΥΡΤΖΟΥ