Στήριξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 13:00 στα  Προπύλαια

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση  στηρίζει την24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., για την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13:00, στα Προπύλαια, με κυρίαρχο αίτημα:«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  θα δώσει  το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13:00, στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 13.12.2018

Σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, μετά την ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ από την πολιτική ηγεσία (μέσω του Γ.Γ.) και την έκδοση σχετικού δελτίου τύπου του ΥΠΠΕΘ, συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί.

Με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων  (6 κατά), υιοθετήθηκε το εξής ψήφισμα:

Σε συνέχεια της χθεσινής μαζικής κινητοποίησης, της γραπτής δέσμευσης του Υπουργού και της προφορικής δέσμευσης του Γ.Γ. ενώπιον της σημερινής Γ.Σ., αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, υπό τους όρους ότι:

1. Δεν θα υπάρξει καμία μετακίνηση υπηρεσιών του Υπουργείου εκτός κτιρίου (ολική ή/και μερική).

2. Ματαιώνονται οριστικά οι όποιοι σχεδιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ για λειτουργία παράλληλων δομών υπηρεσιών του Υπουργείου.

3. Η επικείμενη εσωτερική χωροταξική ανακατανομή θα γίνει δίκαια, ορθολογικά, χωρίς διακριτική μεταχείριση, κατόπιν παρουσίασης συνολικού σχεδίου (για όλα τα γραφεία του κτιρίου), το οποίο θα έχει επεξεργαστεί η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μετά από συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με παράλληλη ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτούμε την επανεκκίνηση της διαδικασίας και την ανάκληση του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος που εστάλη από σύμβουλο του Υπουργού στους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων. 

  ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι,

Με απόφαση του ΔΣ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό, την Τρίτη 18.12.2018 και ώρα 18:30.

Screenshot 2018 12 17 at 15.16.41

Για το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ πατήστε εδώ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή αποκλεισμός του Υπουργείου.

Καθώς η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να προβεί σε διάλογο, απαξιώνοντας τους εργαζομένους του Υπουργείου και χωρίς να πάρει θέση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και αφορούν:

Α) Τη μεταστέγαση υπηρεσιών του Υπουργείου, ολική ή μερική και

Β) Την εσωτερική χωροταξική κατανομή υπηρεσιών και υπαλλήλων, που δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την εξυπηρέτηση του πολίτη,

το σύνολο των εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό και για αύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Μετά την παραπάνω απόφαση των συναδέλφων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δια του Γενικού Γραμματέα, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, και αφού τέθηκαν επί τάπητος τα παραπάνω θέματα, δεσμεύτηκε για την έκδοση του παρακάτω δελτίου τύπου (http://www.minedu.gov.gr/news/38718-12-12-18-apantisi-tou-ypourgeiou-stous-syndikalistes-pou-pragmatopoioyn-katalipsi-eisodou).

Μετά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας το Δ.Σ. συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο 9:00 π.μ.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.