ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

Θέμα: Δικαστική διεκδίκηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και

επιδόματος αδείας.

Συνάδελφοι,

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εξαιτίας θετικών πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους, σας αποστέλλουμε σχετικό νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα, που  κοινοποίησε η ΑΔΕΔΥ, καθώς και υπόδειγμα αίτησης καταβολής των επιδομάτων, την οποία μπορούν οι εργαζόμενοι να καταθέσουν ατομικά στο κεντρικό πρωτόκολλο  και θα απευθύνετε προς την Διεύθυνση Εκκαθάρισης Αποδοχών και Λοιπών Επιδομάτων   στην υπηρεσία  για να διακόψουν την παραγραφή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, για το θέμα, και για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνει.

Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Για το γνωμοδοτικό σημείωμα πατήστε εδώ

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 Τόνια Μητσοτάκη

Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο Υπουργός φρόντισε για το αυτονόητο, δηλαδή την αντιπροσώπευση όλων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δημοκρατία και δημοκρατική δημόσια διοίκηση σημαίνει ότι όλοι οι υπάλληλοι έχουν φωνή και επιλογή να εκπροσωπούνται από συναδέλφους που εμπιστεύονται και γνωρίζουν. Όταν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η αναλογική εκπροσώπηση ενισχύονται, δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε τη στήριξή μας σε κάθε απόφαση που προωθεί την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των υπαλλήλων της ΚΥ.

Πιστεύουμε ότι πλέον και οι πιο κακόβουλες φωνές για την ένταξη μας στη νέα Ομοσπονδία θα σιωπήσουν, αφού το δίκαιο του αγώνα μας για ανεξάρτητο Οργανισμό της ΚΥ τώρα -έστω και αργά- επιβεβαιώνεται από τις διορθωτικές κινήσεις της Διοίκησης.

Πλέον οι υπάλληλοι της ΚΥ θα έχουν φωνή και δεν θα φιμώνονται από "εκπροσώπους" που προωθούν τα συμφέροντα κάποιων και όχι όλων. Απειλές από θλιβερές κλίκες μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τη δίκαιη αντιπροσώπευση των υπαλλήλων μας.

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ

                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 Τόνια Μητσοτάκη

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου   2018 θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου  μας.

Η αιμοληψία  θα γίνει στο κτίριο της Κ.Υ. του Υ.Π.Ε.Θ.   στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  ( ΖΑΚΛΙΝ  ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΙ ) στο ισόγειο.

Επειδή ο χρόνος και οι θέσεις αιμοληψίας προκαθορίζονται για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων παρακαλούμε όσοι προτίθεστε να δώσετε αίμα να το δηλώσετε στο γραφείο του Συλλόγου   0044 (10:30-12:00) ώστε να γνωρίζετε την ακριβή  ώρα αιμοληψία σας.

Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους συναδέλφους Μητσοτάκη Τόνια και  Βολάνη Λιάνα στο τηλέφωνο 2058 .

Κατά την αιμοδοσία πρέπει απαραίτητα  να έχετε μαζί σας την ψηφιακή κάρτα αιμοδότη ή το  ΑΜΚΑ

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Τόνια Μητσοτάκη

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την απόφαση που εκδόθηκε επί της αγωγής μας για την ακύρωση των αρχαιρεσιών για το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ και για τους αντιπροσώπους της στην ΑΔΕΔΥ κατά το μέρος που αφορούσαν συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας, που αγνοώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής μας για αποχώρηση από την ΠΟΣΥΠ και δημιουργία νέας Ομοσπονδίας, συμμετείχαν στο συνέδριο και εκλέχθηκαν παράνομα στα ως άνω όργανα ( Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ και ΑΔΕΔΥ).

Η αγωγή μας έγινε δεκτή και με την απόφαση ακυρώνονται οι αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ αναφορικά με το μέλος μας που εκλέχτηκε, καθώς και οι αρχαιρεσίες για την ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το ίδιο πρόσωπο, ώστε να μην εμφανίζεται ως εκπρόσωπός μας. Το σκεπτικό είναι ότι κάτι τέτοιο παρεμποδίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική μας δράση, καθώς μας δεσμεύει σε μία ομοσπονδία από την οποία οι εργαζόμενοι εξωθήθηκαν να αποχωρήσουν (αναλυτικά στην 10η και την 14η σελίδα της απόφασης).

Επιβάλλει δε, σε βάρος της εναγόμενης ομοσπονδίας (ΠΟΣΥΠ) το σύνολο των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος σωματείου, το οποίο ορίζει στο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300 ευρώ).

                                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Τόνια Μητσοτάκη

 

Για την ανακοίνωσή μας πατήστε εδώ.

Για την απόφαση του Πρωτοδικείου για την ΠΟΣΥΠ πατήστε  εδώ.

ΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ (Τζίμης Πανούσης)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Υπουργός για άλλη μία φορά προκαλεί. Αυταρχικά και χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου.

Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.

Ο υπουργός θέλει να μας έχει έγκλειστους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Δεν ενδιαφέρεται για τη δική μας ασφάλεια αλλά τη δική του ησυχία. Δεν μας εξηγεί  ποιους φοβάται ότι θα επιτεθούν στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές δεν είναι εγκληματίες ΑΛΛΑ κατά κύριο λόγο είναι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Παιδείας δεν είμαστε απέναντί τους, όσο και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο υπουργός αντίθετα αναβιώνει πρακτικές της εποχής Αρβανιτόπουλου. Απαγορεύει σε όλους την πρόσβαση στην πτέρυγα με τα υπουργικά γραφεία και κλειδώνει μέχρι και τις πόρτες πυρασφάλειας, στις οποίες τοποθετήθηκαν και ειδικοί πύρροι για να ανοιγοκλείνουν επιλεκτικά. Διπλοκλειδώνει τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ο υπουργός και δεν του περνά από το μυαλό ότι τη μία εκείνη φορά που θα χρειαστεί η άμεση εκκένωση για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκλωβισμός των ανθρώπων είναι βέβαιος. Τι θα συμβεί αν ο υπουργός μας κλειδώσει και γίνει μπλακ άουτ ρεύματος ή -ακόμη χειρότερα- ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός;

Δεν κινδυνολογούμε.Τις ζωές μας θέλουμε να προστατέψουμε από τις αψυχολόγητες και παράνομες αποφάσεις σας.Το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε έτσι στον χώρο  χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Στο υπουργείο και εσείς όπως και όλοι οι υπουργοί είστε προσωρινοί. Για εμάς όμως το υπουργείο είναι το σπίτι μας και η ζωή μας .

Ακυρώστε τώρα το σφράγισμα του υπουργείου προτού θρηνήσουμε θύματα.

Μη παίζετε με τις ζωές μας.

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.