Συνάδελφοι,

Μετά το ενημερωτικό σημείωμα της ΑΔΙΚΤΥΠ με εντολή Υπουργού, που δεν επιτρέπει την είσοδο των οχημάτων των υπαλλήλων που σταθμεύουν στους υπαίθριους χώρους του Υπουργείου για αύριο 16-3-2018, σας γνωρίζουμε ότι ισχύει το μήνυμα που σας στείλαμε σχετικά με την ασφαλή είσοδο και έξοδο των υπαλλήλων και των οχημάτων τους, σε περιπτώσεις αποκλεισμού.

Σας καλούμε να προσέλθετε αύριο κανονικά με το αυτοκίνητό σας και να σταθμεύσετε εντός του υπουργείου.

Την ευθύνη την φέρει εξ ολοκλήρου η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου!

Το ΔΣ θα βρίσκεται από της 06:45 π.μ. στην Κεντρική Πύλη του Υπουργείου για να διασφαλιστεί η ομαλή είσοδος των υπαλλήλων και των οχημάτων τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεδρίασε την Τρίτη  13-3-2018 και αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στην 3ωρη στάση εργασίας, αύριο Παρασκευή 16-3-2018, από 12:00 με 15:00. Αντιδρώντας  στην  εφαρμογή του νέου ενιαίου Οργανισμού  του Υπουργείου Παιδείας και καταγγέλλοντας την χρήση βίας, τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού  και την ρίψη δακρυγόνων στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας καλούμε όλους τους συναδέλφους στην είσοδο του κτιρίου να διαμαρτυρηθούμε για την εφαρμογή του νέου  Οργανισμού και τις κάμερες παρακολούθησης στον χώρο εργασίας μας.

Συνάδελφοι, από δω και στο εξής και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, με κάθε ευκαιρία θα προβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας και θα καταγγέλλουμε όποιες ενέργειες  λειτουργούν  εις βάρος μας.   

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

 

Για την Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πατήστε ΕΔΩ.

Για την Ανακοίνωση της ΟΣΕΚΔΥΠ Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι,

τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της ολικής ή μερικής κλοπής αυτοκινήτων συναδέλφων, όταν σταθμεύονται έξω από τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου μας, μετά από εντολή της αρμόδιας διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας, επειδή έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία προς το Υπουργείο μας.

Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλείσθε να μην προβείτε σε καμία απομάκρυνση των οχημάτων σας, ακόμα και μετά από εντολή άνωθεν, καθώς ο μόνος ασφαλής χώρος είναι αυτός του Υπουργείου μας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των υπαλλήλων και των οχημάτων τους, σε περιπτώσεις αποκλεισμού.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Δεδομένου ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η τοποθέτηση των υπαλλήλων βάσει του νέου Οργανισμού (που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018), θέση του Συλλόγου μας είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο η πορεία, όσο και η βούληση των υπαλλήλων.

Σχετικά με την τοποθέτηση Προϊσταμένων, πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν κρίσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφού έλαβε υπόψη τα ψηφίσματα  και τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ. 27-02-2018 για  24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Μάρτη 2018   αντιδρώντας στην  εφαρμογή του νέου ενιαίου Οργανισμού  του Υπουργείου Παιδείας

Κηρύσσει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Μάρτη 2018  

 

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Για την Ανακοίνωση της Ο.Σ.Ε.Κ.Δ.Υ.Π Πατήστε ΕΔΩ.