Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Σας ενημερώνουμε ότι, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα πραγματοποιηθεί για το τρέχον έτος 2019 το θερινό CAMP στο Γυμναστήριο Καισαριανής (ΝΗΑΡ ΗΣΤ) που διοργάνωνε ο σύλλογος με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά των υπαλλήλων, παρά τις επίμονες προσπάθειες του για την οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία του.

Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας να μη λάβει υπόψη της συγκεκριμένη πρόταση του Συλλόγου μας (αρ. πρωτ. 55/6-6-2019) για την απόσπαση 4 στελεχών με τα απαραίτητα προσόντα που θα διασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση, επιτήρηση και απασχόληση των παιδιών και η τελική απόφασή της για την απόσπαση 2 μόνο στελεχών (μίας γυμνάστριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου), καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του φετινού CAMP, για λόγους ασφαλείας.

Η ευθύνη γι' αυτή την εξέλιξη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ηγεσία, που για μία ακόμη φορά δεν συνεργάστηκε με τον Σύλλογο των εργαζομένων  και δεν έλαβε υπόψη της την εισήγηση του, αναγκάζοντας έτσι τους γονείς – συναδέλφους να αναζητήσουν τρόπους απασχόλησης των παιδιών τους κατά τους θερινούς μήνες στην ιδιωτική πρωτοβουλία !!!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πολιτική ηγεσία να μην ακολουθήσει την ίδια  τακτική και για τη στελέχωση της ομάδας εργασίας για την κατασκήνωση.

Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Τόνια Μητσοτάκη

Συνάδελφοι,

Στις 28/5/2019 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο των καταλυμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ΑΔΑ:Ψ09Λ4653ΠΣ-Ζ3Ν) και μας ενημέρωσε ότι αρχίζουν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των καταλυμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην περιοχή Αγ. Ανδρέας- Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα και τον καθορισμό των περιόδων. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε, έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο γραφείο του Συλλόγου (υπεύθυνοι κ. Ρούσκας, κα Βολάνη, ώρες 10:00 π.μ.-12:00 π.μ.), την επισυναπτόμενη αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στην ομάδα λειτουργίας των καταλυμάτων. Η εν λόγω αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου σας (υπογραφή και σφραγίδα). Παρακαλούμε να μας δηλώσετε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που επιθυμείτε να διατεθείτε στο χώρο των καταλυμάτων, προκειμένου οι αιτήσεις σας να διαβιβαστούν στο Δ.Σ. των καταλυμάτων προς έγκριση. Οι συμμετέχοντες θα παρέχουν υπηρεσίες κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2019 έως και 13-9-2019.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. των καταλυμάτων, η εν λόγω Ομάδα Λειτουργίας είναι απαραίτητη για να μπορέσει να λειτουργήσει ο χώρος των καταλυμάτων απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή, θα έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τις οποίες οφείλουν να τηρούν για την εύρυθμη λειτουργία των καταλυμάτων. Θα πρέπει να βρίσκονται στον εν λόγω χώρο τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων για οργανωτικά θέματα της κατασκήνωσης. Επίσης, ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραβρεθούν σε προγενέστερη ημερομηνία από την ημερομηνία έναρξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου, προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες προεργασίες για τη λειτουργία των καταλυμάτων. Οι ενάρξεις των κατασκηνωτικών περιόδων προβλέπεται να είναι οι ακόλουθες: 1η Δευτέρα 08 Ιουλίου, 2η Δευτέρα 22 Ιουλίου, 3η Δευτέρα 05 Αυγούστου, 4η Δευτέρα 19 Αυγούστου, 5η Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τις κατασκηνωτικές περιόδους, για την υποβολή αίτησης συμμετοχής των παραθεριστών, αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

Για την Ανακοίνωση και την Αίτηση Πατήστε ΕΔΩ.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός χωρίς καμία επίσημη εξήγηση, προχώρησε σε νέα προκήρυξη κάλυψης θέσεων ευθύνης επιπέδου Διευθυντών του ΥΠΠΕΘ! Η νέα προκήρυξη έχει ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με την αρχική και το μόνο που αλλάζει είναι ότι μετακυλίει όλα τα ενδιάμεσα στάδια μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Υπουργός μεθοδεύει την κάλυψη των θέσεων των Διευθύνσεων καθώς και να γίνουν οι συνεντεύξεις κατακαλόκαιρο, τον Αύγουστο, εκβιάζοντας τους υπαλλήλους με ανατροπή του οικογενειακού τους προγραμματισμού. Και όλα αυτά παραμονές εθνικών εκλογών!

Παιχνίδια προεκλογικά οι εργαζόμενοι δεν δέχονται κύριε Υπουργέ!

Επισημαίνουμε ότι η αναίτια και άρα μη νόμιμη έκδοση νέας πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τόσο των ήδη υποψηφίων όσο και όλων των συναδέλφων για το σύννομο των διαδικασιών, άρα και της τελικής κρίσης επί των θέσεων ευθύνης σε επίπεδο Διευθυντών.

Η εν λόγω ενέργειά σας, κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη και των εργαζομένων ως προς τη Διοίκηση, πλήττει άμεσα και ευθέως τα δικαιώματα των συναδέλφων και των συνυποψηφίων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση με την αρχική προκήρυξη και

δημιουργεί περίεργες καταστάσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορούν να υποβληθούν νέες αιτήσεις και επιπλέον δικαιολογητικά, καθώς και ότι διαστρεβλώνεται όλη η διαδικασία επειδή με τη λήξη των αιτήσεων της αρχικής πρόσκλησης δεν φροντίσατε να μη διαρρεύσει ο αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκε για κάθε θέση, δημιουργώντας εύλογα υπόνοιες για την αξιοπιστία όλης της διαδικασίας!

Μετά τα ανωτέρω ζητούμε να μας εξηγήσετε γιατί εκδώσατε νέα προκήρυξη και να δεσμευθείτε ότι η διαδικασία επιλογής Διευθυντών θα γίνει με νόμιμο και ομαλό τρόπο και όχι εκβιαστικό για τους εργαζόμενους και τους υποψήφιους!

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που λάβαμε μέσω της Ομοσπονδίας μας, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Για  την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ πατήστε εδώ.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 9-4-2019 ομόφωνης απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου για συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και λαμβάνοντας υπόψη την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης έτους 2018 με ημερομηνία λήξης και ολοκλήρωσης την 3-5-2019, σας ενημερώνουμε ότι όποιος συμμετάσχει στην απεργία-αποχή θα πρέπει να συμπληρώσει το συνημμένο υπόδειγμα της ΑΔΕΔΥ και να το καταθέσει στον Σύλλογο πριν τη λήξη της αξιολόγησης (3-5-2019) και να μη συμμετάσχει ούτε στον έλεγχο των στοιχείων του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τη συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.

Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Για τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αξιολόγησης πατήστε εδώ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Τόνια Μητσοτάκη