Ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας

Συναδέλφισσες / φοι,

Πιστοί στην υποχρέωσή μας για πληροφόρηση των μελών μας για τις ενέργειές μας σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα της αποχώρησης του Συλλόγου μας από την ΠΟΣΥΠ.

ΤΟ Δ.Σ. δεν είχε  λόγους να επανέλθει  στο θέμα αυτό, αλλά όλως ξαφνικά (;) και ταυτόχρονα (!!!) δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (25/4/17  14:55) και την φυσική παρουσία των συναδέλφων Αθ. Τζούρτζου και Τρ. Μεϊμάρη στο Γραφείο του Συλλόγου μας !! Στο τηλεφώνημα της η υπάλληλος  της ΑΔΕΔΥ μας επανέλαβε αυτά που μας είχαν πει ως προπομποί οι καλοί συνάδελφοι, ότι δηλαδή μας καλούν σε συνάντηση στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ για συζήτηση. Οι «καλοί» συνάδελφοι συνεχίζοντας τον κατήφορο και διαγράφοντας την Απόφαση της Γ.Σ. , το βράδυ προσήλθαν μόνοι αυτοί στο συνέδριο της ΠΟΣΥΠ !!! Τους παραδίδομε στην κρίση σας ….

Επειδή δεν μας διακρίνει η κακοπιστία και η προκατάληψη, αλλά και για λόγους πολιτικού πολιτισμού, μεταβήκαμε στην συνάντηση για να ακούσουμε το Αρμόδιο όργανο της ΑΔΕΔΥ.

Στην συνάντηση αυτή παρόλη την υπομονή μας και την αγωνιώδη προσπάθεια των προαναφερθέντων συναδέλφων μας, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία εκπροσώπων άλλων παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ παρά μόνο των εκπροσώπων της «Αριστερής Παρέμβασης» και του «ΠΑΜΕ», καθώς οι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ ήταν εκτός Αθηνών.

Συνεπώς, δεν παραβρεθήκαμε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αλλά σε μία άτυπη ενημερωτική συνάντηση ανταλλαγής απόψεων στην οποία με καλή διάθεση και καλόπιστα ακούσαμε τις νουθεσίες των δύο εκπροσώπων «για την αυτονόητη αξία της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος και ότι με απόφαση της και για λόγους αρχής η ΑΔΕΔΥ δεν ευνοεί τη δημιουργία πολλών οργανώσεων στους χώρους δουλειάς».

Όλα αυτά βέβαια τα έχουμε ξανακούσει επακριβώς από τους παραταξιακούς εκπροσώπους των στο χώρο του Υπουργείου. Η επιμονή τους στην «ακύρωση» της Απόφασης της Γ.Σ. των εργαζομένων, δεν νομίζουμε ότι υιοθετούν οι άλλες παρατάξεις και σίγουρα τους τονίσαμε ότι εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα μιμηθούμε άλλους στην κυβίστηση, ώστε το ΝΑΙ να το κάνουμε ΟΧΙ …!!!

Αυτό όπως που μας προξένησε κατάπληξη και έντονη ανησυχία είναι ότι ξαφνικά σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ έστειλε ηλεκτρονικά σε όλους μας ένα χαρτί με το λογότυπο της ΑΔΕΔΥ με δήθεν αποφάσεις της. Το χαρτί αυτό είναι αν μη τι άλλο ψευδεπίγραφο, για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς, εκτός αν μετά την άτυπη χθεσινή συνάντησή μας συνεδρίασε αμέσως μετά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Πώς όμως να συνεδρίασε, όταν κατά παραδοχή των παρόντων τα μέλη των υπολοίπων παρατάξεων ήταν εκτός Αθηνών; Αλήθεια, πότε και πώς συνεδρίασε το συλλογικό όργανο της ΑΔΕΔΥ και πήρε απόφαση; Γιατί  δεν μας το κοινοποίησε η ΑΔΕΔΥ αλλά η ΠΟΣΥΠ;

Το Δ.Σ. σε συνεννόηση με μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ απευθύνει επιστολή στην ΑΔΕΔΥ, με την οποία ζητά να κληθεί το Δ.Σ. στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ε.Ε. , για να τους ενημερώσουμε επίσημα ως προς το θέμα της απόφασής μας για αποχώρηση από την ΠΟΣΥΠ και την ίδρυση νέας Ομοσπονδίας.

Δεν φοβόμαστε όλους αυτούς που βρίσκονται απέναντι στους εργαζομένους της Κ.Υ. και απεργάζονται τη διάλυση της με τον νέο ενιαίο οργανισμό, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Τόνια Μητσοτάκη


Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.