ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την 
Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας.

Η αιμοληψία θα γίνει στο κτίριο της Κ.Υ. του Υ.Π.Ε.Θ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΙ) στο ισόγειο.

Επειδή ο χρόνος και οι θέσεις αιμοληψίας προκαθορίζονται για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων παρακαλούμε όσοι προτίθεστε να δώσετε αίμα να το δηλώσετε στο 
Γραφείο του Συλλόγου (0044, ώρες 10:30-12:00) ώστε να γνωρίζετε την ακριβή ώρα αιμοληψία σας.

Κατά την αιμοδοσία πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας ΜΑΣΚΑ και την ψηφιακή κάρτα αιμοδότη ή το ΑΜΚΑ

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη στήριξη των δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων των μαθητών και των συλλόγων γονέων για μείωση των μαθητών στα σχολικά τμήματα με αντίστοιχη αύξηση των εκπαιδευτικών, απολύμανση και καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Φροντίζουμε για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η οποία είναι βασική καταστατική αρχή του Συλλόγου μας.
Γι’ αυτόν τον λόγο δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και καλούμε όλους και όλες σε συμπαράσταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 09/10/2020 και ώρα 12:00 στην είσοδο του Υπουργείου, μαζί και με τους εκπαιδευτικούς, που έχουν προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 32/15-07-2020 ανακοίνωσής μας σχετικά με την υποβολή αίτησης για τις κατασκηνωτικές περιόδους 2020, σας ενημερώνουμε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 92 αιτήσεις από τα ταμειακώς εντάξει Μέλη μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε όλες τις αιτήσεις των Μελών μας για τη μια περίοδο που έχουν δηλώσει. Λόγω της μεγάλης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού οικίσκων που μας αναλογούν ανά περίοδο, δεν μπορούμε να καλύψουμε αιτήματα συναδέλφων μας που δεν είναι Μέλη μας όπως ΓΓΕΤ, Αστεροσκοπείο Αθηνών και αποσπασμένοι διοικητικοί και εκπαιδευτικοί.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Ρούσκα (εσ. τηλ.: 3443) και τη Γεν. Γραμματέα κα. Βολάνη (κινητό: 6936577370).

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των ενεργειών μας για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις ελλείψεις σε μέσα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι την 29-9-2020 συναντηθήκαμε με τη Γενική Γραμματέα κα Γκίκα (υπεύθυνη COVID-19 για το Υ.ΠΑΙ.Θ.), παρουσία των κκ. Δασκαλογιάννη (Γενικό Δ/ντή Στρατηγ. Σχεδ. Προγραμ. και Ηλεκ. Διακυβέρνησης), Κολοβού (Δ/ντή Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού) και Καψάλη (Προϊσταμένη Τμήματος Δ’ Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής).

Η Γενική Γραμματέας μας τόνισε ότι ακολουθεί το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεσμεύτηκαν για την έκδοση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των προβλημάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και υγιεινή στο κτίριο της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Με προτροπή του Δ.Σ. του Συλλόγου, τη Δευτέρα 5-10-2020 μας κοινοποιήθηκε το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των υλικών που έχουν παραγγελθεί και προμηθευτεί. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν τα προστατευτικά στο γραφείο του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και της Υποδοχής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας και ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιορθωθούν οι τουαλέτες και οι κοινόχρηστοι χώροι.

Το ΔΣ του Συλλόγου με αίσθημα ευθύνης, παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών. Επίσης, διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι συνεχίζουμε και απαιτούμε:

1. Απολύμανση εκ νέου όλου του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

2. Τοποθέτηση αντισηπτικών σε περισσότερα σημεία του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας.

3. Παροχή μασκών και άλλων μέσων προστασίας στους συναδέλφους.

4. Τεστ για COVID-19 στους υπαλλήλους που το επιθυμούν.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.

Συνάδελφοι

Μετά από οχλήσεις συναδέλφων για ζητήματα που αφορούν στις ελλείψεις σε μέσα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού στο γραφείο του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και της Yποδοχής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας, κατόπιν επανέναρξης υποδοχής κοινού, σας γνωρίζουμε ότι με ενέργειες του ΔΣ του Συλλόγου μας η Πολιτική Ηγεσία ανταποκρίθηκε άμεσα και ενέκρινε την τοποθέτηση προστατευτικών υλικών στους ανωτέρω χώρους.

Το ΔΣ του Συλλόγου θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση και τοποθέτηση των προστατευτικών. Επίσης, διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε ΕΔΩ.